Scrisoare invitație - The Association of Professional Translators of Moldova (ATP)

ASOCIAȚIA TRADUCĂTORILOR PROFESIONIȘTI DIN MOLDOVA
O abordare profesionistă a comunicării interumane

Scrisoare invitație

          Dragi colegi,

      Timpurile sunt de așa natură că suntem nevoiți să facem față unei concurențe tot mai mari pe piața traducerilor. Deseori, lucrul nostru nu se limitează doar la traducere pură. Tot mai mult ni se cere să comunicăm experților străini  informații cu privire la aspecte ce țin de politică, economie, educație, etc. Și încă mai des suntem puși în situația să facem lucrul unui ghid, atunci când însoțim persoanele străine în călătoriile acestora prin capitală dar și prin Republică. Și atunci ne întrebăm:

  • Cât de pregătiți suntem să facem turul Chişinăului pentru un grup de străini? Ce itinerariu vom alege?
  • Cât de pregătiți suntem să acompaniem persoanele străine în viziteze acestora în afara capitalei, la alte obiective turistice? Ce-i propunem unui străin să viziteze în afara Chişinăului?
  • Cum alegem cel mai interesant traseu, în funcţie de timpul şi de mijlocul de transport pe care-l avem la dispoziţie?
  • Care sunt acele informații specifice, cu care îi putem interesa, uimi pe cei veniți din alte țări? Doar știm cu toții că, foarte des, oamenii călătoresc nu doar   pentru a vizita anumite ruine, ci mai degrabă pentru a afla poveștile legate de acestea.
  • Ce le povestim persoanelor străine pentru a le trezi interesul faţă de Republica noastră mică şi pentru a contribui astfel la promovarea ei în lume?
  • Care ar fi obiectivele ”must see” şi care este informaţia ”must know” pentru o persoană străină, aflată aici în scop de serviciu, dar care are 1-2 zile libere și ar dori să ne cunoască Republica?


Mai  sunt o sumedenie de alte întrebări din categoria celor de mai sus, la care vă propunem să găsim răspunsul împreună, împărtăşindu-ne experienţa de ghizi-interpreţi, pentru a învăţa unii de la alţii, în cadrul unui eveniment, care vine ca o continuare a tradiţiei relansate vara trecută cu Summer Retreat

Și de data aceasta veți fi implicați în activități practice. Vă propunem să veniți bine pregătiți!!! Se preconizează că în partea a doua a reuniunii participanţii vor lucra în 2 sau 3 echipe și vor propune câte un traseu per echipă cu mai multe obiective turistice, după care vor face prezentarea turului virtual în plen!!! Învingători vor fi toţi participanţii la reuniune.

Noua reuniune a membrilor ATP, este planificată pentru data de 12 noiembrie, ora 15.00 și va fi găzduită de BM B.P.Haşdeu, care recent a lansat un nou serviciu gratuit - Turul oraşului Chişinău. Colega noastră Gloria Jigău s-a oferit cu plăcere să ne vorbească despre două dintre cele mai importante obiective turistice din Republica noastră, şi anume, despre oraşul Chişinău şi complexul muzeal Orheiul Vechi. Ea ne va comunica cum să pornim un tur de acest gen, care sunt cele mai informative şi interesante itinerarii, curiozităţi şi lucruri captivante despre obiectivele turistice.

Vă așteptăm cu drag. Nu ratați oportunitatea de a petrece o zi plăcută și cu folos.

Consiliul de Administrare al ATP Moldova

Categorie: Activitati