Cursul de Formare Profesională a Traducătorilor din Moldova. Ediţia a 6-a - The Association of Professional Translators of Moldova (ATP)

ASOCIAȚIA TRADUCĂTORILOR PROFESIONIȘTI DIN MOLDOVA
O abordare profesionistă a comunicării interumane

Cursul de Formare Profesională a Traducătorilor din Moldova. Ediţia a 6-a

Devenită deja o tradiție, Școala Traducătorului Profesionist își deschide iar ușile pentru toți cei pasionați de traduceri și interpretariat și invită doritorii să se înscrie pentru ediția a 6-a, care va fi organizată în perioada 30 noiembrie-18 decembrie 2015.

 

Persoane eligibile

Toți cei care practică deja traducerea și interpretariatul și ar dori să-și îmbunătățească abilitățile; studenți ai facultăților de limbi străine sau traducere, care ar dori să-și facă o carieră de traducător și/sau interpret; toți cei pasionați de limbi străine și traducere.

Motive de participare

În secolul 21 toate aspectele vieții noastre sunt în continuă schimbare, devenind tot mai competitive. Această accelerare și tehnologizare a afectat și meseria de traducător și interpret: pe o piața tot mai competitivă doar cei dispuși să investească timp și efort în auto-perfecționare vor rezista concurenței. În acest sens, Școala Traducătorului Profesionist vine cu o ofertă de perfecționare a competențelor profesionale și creștere a performanțelor în domeniul traducerii și interpretariatului.

Formatul evenimentului

Școala este preconizată pentru o durată totală de 70 ore academice, cursurile fiind organizate în zilele de luni - vineri în perioada 30 noiembrie-18 decembrie 2015.

Școala este structurată în 3 module: “Particularități ale traducerii scrise”, “Particularități ale traducerii consecutive” și “Particularități ale traducerii simultane”.

În cadrul cursurilor veți beneficia de::

 • Exemple și sfaturi practice din experiența unor traducători cu renume de pe piața de traduceri din Republica Moldova;
 • Module predate de lectori invitați;
 • Conținut adaptat la realitățile naționale;
 • Know-how în domeniul traducerilor;
 • Dezvoltarea abilităților practice, în special Oportunitatea de a lucra cu cea mai recentă versiune a programului informatic pentru traducători MemoQ Server
 • Exerciții practice de traduceri consecutive
 • Posibilitatea de a lucra în cabină la traducerea simultană

Adăugător, la sfârșitul instruirii, participanții:

 • vor putea participa la un eveniment de socializare cu participarea membrilor ATP;
 • vor primi un Certificat de participare;
 • vor primi o Rețea de contacte;
 • vor putea candida pentru statutul de membru al ATP.

Investițiile necesare:

 • Timp: luna decembrie (30.11.– 04.12.2015, 7-11.12.2015, 14-18.12.2015), 5 zile pe săptămână: luni – vineri, seara, orele 18:00 –21:30.
 • Resurse financiare: 1800 lei (costul cursului integral).

Costul unui modul: modulul 1 = 700 lei, modulul 2 = 700 lei, modulul 3 = 800 lei. Taxa de participare la eveniment include participarea la curs, mici gustări în pauzele pentru ceai/cafea, materialele distributive, certificatul de participare și evenimentul de socializare.

Grăbește-te să te înscrii:

Sunt disponibile doar 25 de locuri!!!

Data-limită de înscriere este 23 noiembrie 2015..

După 23 noiembrie, va fi posibilă doar înscrierea la unul sau două din modulele rămase.

Persoanele care se înscriu la curs și achită taxa de participare până la 15 noiembrie 2015, beneficiază de o reducere de 15%.

Se oferă o reducere de 15% și studenților, indiferent de perioada de înscriere.

Doritorii să se înscrie la Școala Traducătorului Profesionist sunt rugați să trimită CV-ul și datele de contact la: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Telefon de contact: 069 55 35 71

Categorie: STP