Corina Erșov: Abilități de vorbire în public - The Association of Professional Translators of Moldova (ATP)

ASOCIAȚIA TRADUCĂTORILOR PROFESIONIȘTI DIN MOLDOVA
O abordare profesionistă a comunicării interumane

Corina Erșov: Abilități de vorbire în public

Cei mai mulţi oameni, atunci când sunt confruntaţi cu posibilitatea de a lua cuvântul în public, se simt inconfortabil. Cu toate astea, abilitatea de a vorbi cu încredere în faţa unui public precum şi abilitatea de a conduce cu eficienţă o echipă pentru atingerea unor obiective precise se numără printre condiţiile de bază pentru a face față cerințelor contemporane, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Toastmasters International

Toastmasters International este o organizaţie educaţională non-profit, prin intermediul căreia oamenii învăţă să scape de frica de a vorbi în public şi să-şi dezvolte abilităţi de lider. De la primul club care şi-a început activitatea în 1924, în California, Toastmasters a crescut pentru a deveni în prezent cea mai importantă organizaţie din lume în domeniul comunicării, având aproximativ 345.000 de membri în 15.900 de cluburi din 142 de ţări.

Chișinău Toastmasters Club

Chișinău Toastmasters Club a luat nastere in Republica Moldova acum 5 ani, si reprezintă un atelier de lucru de tipul “învaţă prin a face”, în care membrii îşi perfecţionează abilităţile lor într-o atmosferă prietenoasă. Ședințele clubului au loc în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 19:00 și durează o oră și jumătate. La moment clubul este constituit din 27 membri oficiali care își dezvoltă abilitățile atât pe partea de Comunicare cât și pe partea de Leadership. Ședințele au loc integral în limba engleză.

Mai există 2 cluburi: Toastmasters in franceză și Top Toastmasters Club – în română. Pentru ședințele în română (care au loc pe aceeași adresa, dar în zilele de marți) puteți contacta  la numărul de telefon +373 79 719 362 pe Veronica Sîrbu – Secretar General.

Cei care aderă la un club Toastmasters dobândesc abilităţi de comunicare cu ajutorul manualului “Competent Communication”, care conţine o serie de 10 sarcini concepute special pentru a pune bazele competențelor esențiale necesare vorbirii în public.

Membrii îşi pot dezvolta, de asemenea, abilităţile de lider şi practicile de lucru cu ajutorul programelor din manualele “Competent Leadership” şi “High Performance Leadership”, precum şi servind drept lideri la diferite niveluri organizaţionale din cadrul clubului.

CINE ?
Orice persoană interesată de domeniul Oratoriei și Leadership-ului la nivel practic, este binevenită la ședințele clubului.

DE CE ?
În cazul în care simți nevoia să poți comunica mai liber și mai eficient în fața unui public ești binevenit la ședințele noastre.

CUM ?
Fără înregistrări preventive sau invitaţii speciale.

UNDE ?
Biblioteca Municipala Hașdeu – str. Stefan cel Mare si Sfânt, Blvd 148

CÂND ?
În fiecare zi de joi, începând cu ora 19:00.

CÂT COSTĂ ?
Orice susținător sau curios poate veni gratis la ședințele clubului.
Pentru a deveni membru activ, se plătește o taxă anuală de 100 $, care presupune și primirea manualelor din SUA.

CE MĂ AŞTEAPTĂ ?

Vino și vei afla, dar vezi și aici mai multe detalii despre organizația din SUA: www.toastmasters.org

Scrieți-ne pe pagina de facebook pentru orișice detalii adiționale: https://www.facebook.com/ToastmastersChisinau/?fref=ts
Sau la nr. de telefon : Margarita Ursu – președinta clubului, mobil : 069970301

Categorie: Opinii şi articole