Activităţi - The Association of Professional Translators of Moldova (ATP)

ASOCIAȚIA TRADUCĂTORILOR PROFESIONIȘTI DIN MOLDOVA
O abordare profesionistă a comunicării interumane

Sinteză a rezultatelor Webinar-ul ATP, desfășurat în perioada septembrie – octombrie 2020

Începând cu martie a.c. Asociația Traducătorilor Profesioniști din Moldova și-a ajustat activitatea la noile condiții din societate, mai exact, membrii ATP Moldova au început să presteze servicii de interpretariat on-line, la fel ca mulți alți specialiști din diferite domenii. Era normal ca Consiliul de Conducere al Asociației să inițieze în luna Septembrie – Octombrie seria de Webinar-uri on-line cu titlul ”Cunoaște un traducător”. A fost o primă experiență și ne bucurăm că a fost una de succes.

Vezi detalii...

Activitati

Timpuri noi, provocări noi…

Această afirmație poate fi lesne atribuită activității de traducător în Republica Moldova, activitate care sub influența tendințelor actuale se reformează și se remodelează în conformitate cu cerințele impuse și încearcă să pulseze în același ritm cu schimbările în societate în special și în lume, în general.

Vezi detalii...

Activitati

Întâlnire utilă cu dl John di Rico, manager de vânzări și marketing al companiei Wordfast

La 5 februarie curent a avut loc o întâlnire cordială și interesantă cu reprezentantul unei companii de interes pentru traducătorii ce profesează traduceri scrise. În cadrul întâlnirii organizate într-un cadru informal la cafeneaua Tucano, managerul de vânzări și marketing al companiei Wordfast a explicat reprezentanților Asociației Traducătorilor Profesioniști din Moldova (ATP) avantajele utilizării instrumentului de traducere asistată de calculator Wordfast, precum viteza sporită de traducere, menținerea unei baze de date de termeni, utile îndeosebi în cazul traducerilor la aceeași tematică sau pentru același client, eliminarea erorilor care sunt greu de detectat cu ochiul uman, posibilități de efectuare a traducerilor urgente și de obținere a unor venituri sporite, etc. 

Vezi detalii...

Activitati

Pagina 1 din 15