Primii absolvenți ai Şcolii Traducătorului Profesionist - The Association of Professional Translators of Moldova (ATP)

ASOCIAȚIA TRADUCĂTORILOR PROFESIONIȘTI DIN MOLDOVA
O abordare profesionistă a comunicării interumane

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Traducătorilor Profesionişti, Eleonora Rusnac, scopul cursului de instruire a fost de a le oferi traducătorilor începători instrumente şi tehnici necesare de lucru. De asemenea, participanții au avut posibilitatea să împărtășească din experienţa şi cunoştinţele acumulate de membrii Asociaţiei, ,,ceea le va permite să devină buni profesionişti în domeniul traducerilor scrise, simultane şi consecutive”, se arată într-un comunicat al ȘTP. 

“Este foarte mult neprofesionalism pe acest segment, sunt persoane care nu au toate aptitudinile necesare ca să facă o traducere bună şi acest lucru ne indignează, deoarece ţinem foarte mult la profesia de traducător şi vrem ca cei care practică această meserie să o facă la cel mai înalt nivel”, a spus Eleonora Rusnac în timpul festivităţii de decernare a diplomelor primilor absolvenţi ai școlii.

Majoritatea abosolven
ților s-au declarat mulțumiți de cunoștințele obținute. ,,Nu diploma sau titlul m-au motivat să ajung până aici, ci caracterul practic al informaţiei pe care ne-a oferit-o profesorii cursului”, a menționat unul dintre absolvenți, Daniela Alexeev..

Organizatorii spun că în viitorul apropiat ar mai putea fi organizate astfel de cursuri, ,,necesare pentru dezvoltarea pieţei traducerilor din Republica Moldova”.

Anastasia Rotaru

ARENA